Týranie blízkej a zverenej osoby

07.02.2013 Bratislava

Bratislava - Začiatkom tohto mesiaca prijala polícia v Bratislave oznámenie od detskej nemocnice s poliklinikou o tom, že prijali a hospitalizovali dieťa s rôznymi zraneniami. V tejto súvislosti vzniklo podozrenie, že dieťa bolo týrané a polícia začala okamžite konať. Hneď v deň prijatia oznámenia sa začalo trestné stíhanie vo veci týrania blízkej a zverenej osoby. Vykonali sme množstvo procesných úkonov a spolupráca s nemocnicou, ktorá dieťa prijala neustále pokračuje.
Dva dni od prijatia oznámenia policajti zadržali podozrivého muža, ktorý už čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.
Obvinený muž mal fyzicky napádať maloletého člena rodiny. V dôsledku tohto konania mu spôsobil mnohopočetné poranenia na rôznych častiach tela. Okrem toho mala osoba žiť v nevyhovujúcich hygienických podmienkach, čo sme zistili počas prehliadky bytu, v ktorom dieťa žilo. Túto skutočnosť potvrdili aj sociálni pracovníci, s ktorými tiež polícia od začiatku vyšetrovania spolupracuje. V ich kompetencii bude aj rozhodnutie o ďalšej starostlivosti o dieťa.
V prípade preukázania viny mu hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody vo výške 3 až 8 rokov. Vyšetrovateľ PZ už spracoval aj návrh väzobné stíhanie 21-ročného Lukáša D. z Bratislavy a predložil ho prokurátorovi. Vzhľadom na závažnosť prípadu a s ohľadom na vek poškodenej osoby nebude polícia v súčasnosti k prípadu poskytovať žiadne ďalšie informácie. Hneď ako to stav
vyšetrovania dovolí budeme verejnosť informovať.
 

Vyberte región